tirsdag den 28. august 2012

Sidste chance inden sommeren er forbi

Koldskål og Kammerjunker

 

Så blev det endelig tid til at prøve at bage kammerjunker fra bunde.
De blev rigtig gode og var meget nemme at lave.
                      
                           
 Kammerjunker ca. 75 stk
 
 300g Hvedemel
 125g Sukker
   50g Smør, tempereret
     2 Æg
     1 tsk. Bagepulver
     1/2 stang vanilje
     Revet skal af en økologisk citron
 
Mel og sukker blandes.
Smøret røres i.
Æggene piskes i et efter et
Bagepulver,vanilje og citronskal tilsættes
 
Dejen æltes til en kugle, lægges på køl ca. 20 min.
 
Dejen trilles til 4 lange pølser som skæres i 1 cm. stykker og trilles til kugler, som lægges på bageplader.
 
Bag ved 220 grader i 10 min.
Kammerjunkerne tages ud af ovnen og kuglerne skæres over på midten.
Kammerjunkerne lægges på pladerne igen og tør dem nu 10-15 min ved 160 grader.
 
 
 Kammerjunkerne efter bagning
 

 
 
Kammerjunkerne før tørring
 

 
 De færdig kammerjunker
 


Ny Blog

Nu har jeg i lang tid gået og overvejet at lave min egen blog om mad og bagning. Nu er det så endelig blevet en realitet : -)
Jeg har en meget stort passion for at bage og lave sund mad. Derfor vil denne blog nok komme til at indeholde mest om bagning, men også helt almindelige hverdagsretter vil snige sig ind. Jeg eksperimenterer gerne med nye ingredienser og nye retter.
Jeg håber jeg kan være med til at inspirerer andre til at gå i køkkenet og prøve at lave noget andet end det de plejer.